استوک چیست؟

کالای استوک چیست؟

اصطلاح استوک حتما برای شما هم آشناست و با شنیدن آن احتمالا به کالاهایی فکر می کنید که دست دوم و در حد نو بوده و جزو کالاهای نو به شمار نمی آیند، به همین خاطر است که قیمت مناسبی هم دارند.

امروز قرار است که به شما بگوییم این برداشت کاملا اشتباه بوده و کالاهای استوک بر خلاف آنچه که بسیاری از افراد تصور می کنند، نه تنها دست دوم نبوده بلکه تولید شده توسط برندهای معتبر در کشورهای مختلف اروپاییست.

بنابراین اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در مورد خرید یا عدم خرید کالاهای استوک تردید دارید، از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و پس از آن دست به انتخاب بزنید.

کلمه ی “استوک ” به چه معناست؟

استوک در زبان لاتین به کالاهای ذخیره شده در انبار گفته می شود که پس از مدتی به دلایل مختلف از خط فروش برند خارج می شود.

مهم ترین دلیل این امر را می توان در گذشت زمان و از مد افتادن محصول جستجو کرد.

البته گاها و در موارد خیلی معدود عواملی نظیر نقص های غیر مشهود کالا، باعث می شود که آن را در دسته ی کالاهای استوک قرار دهند.

با این حال همانطور که گفته شد، مهم ترین دلیل استوک شدن کالا ها گذشت زمانِ فروش و از مد افتادن آنهاست.

آیا کالاهای استوک نو هست یا دست دوم؟

همانطور که اشاره کردیم استوک بودن یک کالا به هیچ عنوان به معنای دست دوم بودن آن نیست و کالاهای دست دوم در گروه کالاهای استوک قرار نمی گیرند.

اما متاسفانه این اصطلاح در میان ایرانی ها به اشتباه جا افتاده و کالای استوک را برابر با کالای دست دوم می دانند که تصور کاملا اشتباهیست.

 اکثر کالاهای استوک یا همان ذخیره شده انبار مربوط به فروشگاه های زنجیره ای بسیار بزرگ و جهانی مانند 

شرکت های پخش محصولات استوک

شرکت lidl (لیدل) : شرکت خرده فروشی آلمانی که با داشتن ۱۱ هزار شعبه در سراسر اروپا از جمله معتبرترین فروشگاه های زنجیره ای شناخته شده در سراسر اروپا میباشد که محصولات خود را هر ۶ ماه یک بار به انبار انتقال داده و به عنوان کالاهای استوک به فروش میرساند

شرکت amazon   

شرکت walmart

فروشگاه target 

چرا کالاهای استوک به کشور ما آورده می شود؟

دانستن این نکته بسیار اهمیت دارد که نه تنها در کشور ما بلکه در خیلی از کشورهای جهان کالاهای استوک به عنوان محصولاتی محبوب و مقرون به صرفه شناخته شده و همیشه بازار مخصوص به خود را دارند.

اما لازم است که این موضوع را هم توضیح دهیم که کالاهای تولید شده در کشورهای اروپایی پس از استوک شدن، بر طبق قوانین موجود لزوما باید به مقصدی غیر از کشورهای اروپایی ارسال شود و اجازه فروش آنها در داخل اروپا وجود ندارد.

به همین خاطر همواره شاهد ورود حجم عظیمی از کالاهای استوک که توسط برندهای مطرح اروپایی تولید شده اند، به کشورمان هستیم.

کالاهای استوک چه مزایایی دارند؟

 

  • قیمت بسیار پایین تر از قیمت اصلی در اروپا
    • کیفیت بسیار بالاتر نسبت به خیلی از کالاهای موجود دربازار
    • استفاده از متریال و مواد اولیه مرغوب در تولید کالا
    • ماندگاری و کیفیت بالا

    به عنوان مثال در مورد برندهای مطرح پوشاک نظیر اسمارا، لیورجی لوپیلو، پپرتس و کریویت، استفاده از الیاف مرغوب و استاندارد باعث شده است که محصولات این برندها در حین استفاده بسیار با کیفیت بوده و در اثر شستشو شکل، رنگ و سایز خود را از دست ندهند.

    کالاهای استوک چه معایبی دارند؟

    • محدودیت سایز بندی و تعداد
    • محدودیت وارداتبا توضیحاتی که مطرح شد، متوجه شدیم که کالاهای استوک، به هیچ عنوان محصولات دست دوم و در حد نو نبوده بلکه تماما نو بوده و تولید شده توسط برندهای معتبر هستند که به دلایلی نظیر خارج شدن از جریان مد، از چرخه ی فروش کنار گذاشته می شوند.امروزه خرید کالاهای استوک برای بسیاری از کسانی که دغدغه ی کیفیت در مورد پوشاک و سایر لوازم زندگی را دارند، به یک سبک ویژه تبدیل شده و به طور قابل توجهی در اقصی نقاط جهان در حال افزایش است.
مهران خالدزاده
دیدگاه کاربران
۲ دیدگاه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *